Известие

Collapse
No announcement yet.

Някой да удари едно рамо...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някой да удари едно рамо...

Чудя се дали някой колега от София може да удари едно рамо при зачистване на дебитомера ми...Не знам въобще кое как и защо...и ми се ще някой който го е правил да ми помогне...Не искам да пипам без да разбирам, за да не Ус**а нещата...Задължително ще почерпя
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    Чудя се дали някой колега от София може да удари едно рамо при зачистване на дебитомера ми...Не знам въобще кое как и защо...и ми се ще някой който го е правил да ми помогне...Не искам да пипам без да разбирам, за да не Ус**а нещата...Задължително ще почерпя
    Не е толкова сложно,можеш и сам .
    Първо откачи кабела с буксата,която влиза в дебитомера. Свали дебитомера чрез разхлабване на металните скоби.
    Предполагам знаеш че дебитомера представлява част от тръба, в отвора на която стърчи един пишляк-това е самия сензор. СЕНЗОРА НЕ СЕ ПИПА С РЪЦЕ,ПАРЦАЛ и др. подобни.,а САМО СЕ ПРЪСКА СЪС СПЕЦИАЛЕН БЪРЗОСЪХНЕЩ И ОБЕЗМАСЛЯВАЩ ШПРЕЙ . Има пусната тема от Novachev ,в която той е сложил и снимки,но е разглобил/свалил сензора. Не съм съгласен с това сваляне ,но кой ли ми иска мнението. Аз съм свалял,пръскал и от двете страни без демонтаж на сензора.Ефектът от почистването е временен.
    Що не си вземеш нов,те значително поевтиняха? ТОВА Е НАЙ ДОБРИЯ ВАРИАНТ !
    Успех !
    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

мерси колега. Ами принципно не се оплаквам от разход и забиване на муцуната...Просто имам едно зачудване като натисна педала на газта и тя не се стрелва веднага, а може би има някакъв лаг от 1-2секунди и тогава тръгва да набира. И викам да почистя дебитомера, ако има подобрение ще сменя дебитомера като събера някой лев ако не ще сменям кабели итн...
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

нещо което няма да ти навреди и ще ти е от полза, какъв бензин и слагаш, ако е 95, то си сложи някои по-високо октанов, ЕКО 100 или Шел V POWER, карай с хубаво гориво и виж дали е същото положението
        а за дебитомера, то цените им вече са по-народни

Comment

Направо нов дебитомер и 100 октана, цените паднаха доста и сега е към 135 лв.
          156 1.8 TS

Comment

За 147 май е друг....не е 135... мисля че завършва на 309 и бил с еднакъв сензор като 019....По цените в ахм-ауто.ком видях, че са по 237лв..
            Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 19:55.

FIAT Coupe 16VT

Comment

Имам отверка за болчетата на сензора, купи си почистващ спрей дето се изпарява без остатък, и в неделяот 5 следобед, до към 5 следобед в понеделник ще съм в СФ, звънни на 0888135063 и ще направим каквото можем....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

ОК, само да попитам евентуално след махането и почистването на ДЕБИЛОМЕРА има ли вариант колата да върви по-зле, от преди..Щото в противен случай мога само да спечеля с почистването

FIAT Coupe 16VT

Comment

ОК, само да попитам евентуално след махането и почистването на ДЕБИЛОМЕРА има ли вариант колата да върви по-зле, от преди..Щото в противен случай мога само да спечеля с почистването
                  Не
                  Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                  Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

За 147 май е друг....не е 135... мисля че завършва на 309 и бил с еднакъв сензор като 019....По цените в ахм-ауто.ком видях, че са по 237лв..
                    Има една тема " Дебитомери " на spe4elist и там ще видиш че сензорите /а то това е важната част / на ...309 и ...019 са еднакви и цената е 131 лв. Прочети ВСИЧКО внимателно и ще видиш че най-добре е НОВ !
                    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Ми кагото правех първите си опити с чистене на дебитомер, го мацнах с някакъв спрей дето уж ми се чинеше че беше обезмасляващ, а той се оказа контактен за клеми и оставаше остатък.....иначе доколкото съм чел с тия дето се изпаряват без остатък няма ядове...
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Спирта също върши чидесна работа!
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                          А СПИРТ под формата на СПРЕЙ ...??? Или ще ни караш да търкаме с парцал....
                          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            ...да разбирам ли, че трябва да топна дебитомера в спирта???
                            ...I ain't talkin' bout Playboy
                            'Cause silicone parts are made for toys...

Alfa 156 1.6 TS

Comment

Купи си спрей, спрея пръска струята под налягане и почистването е по добро. Не е добра идея да чистиш дебитомера с разни клечки за уши парцалчета и такива защото може да го повредиш. Спрея не струва повече от 10 лв. Аз сум чистил дебитомер няколко пъти но това което мога да ти споделя че най добре е с НОВ.
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                              X